Image

Niras får stort uppdrag

AFFäRER Carspect är först med att lansera bilbesiktningstjänster vid sidan av Bilprovningen när den svenska marknaden avmonopoliseras. Bolaget, som har stor internationell erfarenhet med verksamhet i cirka tio länder i Europa, har valt Niras som samarbetspartner i Sverige.
Publicerad den 26 Augusti 2010

Carspects mål är att ta 25 procent av bilbesiktningsmarknaden i Sverige och att erbjuda en tjänst som finns där kunden finns. Carspect satsar därför på ett hundratal små stationer i de bästa lägena genom att etablera i både nya och befintliga lokaler. Nya etableringar planeras i attraktiva områden med handel, trafikleder eller bostäder.
Den stora utmaningen är att hitta dessa lägen och möjligheter. Niras har bland annat genomfört lägesanalyser och utredningar som underlag för expansionen i Sverige.

- Vi uppskattar samarbetet med Niras eftersom de har det breda kunnandet och dessutom god marknadskännedom och rätt kontakter. Samarbetet har fungerat utmärkt och vi följer vår ambitiösa etableringsplan. Den första invigningen har redan skett nu under sommaren, säger Johan Cederlund som är vd för Carspect i Sverige.

- Vi är mycket glada över att Carspect samarbetar med Niras. Vi anlitas både som rådgivare och som projektledare inom fastighetsinvestering, byggprojektledning, hyresfrågor med mera. Detta är ett gott betyg och bekräftar fastighetsmarknadens efterfrågan på heltäckande och integrerade konsulttjänster där Niras intar en ledande roll, säger Jan Leife, vd för Niras i Sverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige