Image
Bild: Mimer

Mimer säljer spektakulärt projekt

Transaktioner Junior Living förvärvar rätten att bygga drygt 100 lägenheter i ett höghus med upp till 16 våningar i ett av Västerås attraktivaste områden
Publicerad den 8 Maj 2019

Mimer säljer en fastighet till Junior Living i ett av Västerås attraktivaste områden.

Totalt kommer det att byggas drygt 1500 bostäder i Förseglet, Öster Mälarstrand, i Västerås. Mimer planerar att bygga 490 hyresrätter medan andra aktörer svarar för den övriga nyproduktionen. Ett av företagen är Junior Living som nu förvärvat rätten att bygga drygt 100 lägenheter i ett höghus med upp till 16 våningar. Mimer har redan tidigare tecknat avtal med Bonava som kommer att bygga cirka 600 bostäder i området.

– Vi är mycket glada att vi kunnat knyta till oss Junior Living till projektet. Vi är imponerade av den teknik som de använder för att snabbt och med mycket hög kvalitet kunna bygga attraktiva bostäder, säger Mikael Källqvist VD för Bostads AB Mimer.

Junior Livings byggnad kommer bli det högsta huset i området och lägenheterna kommer att upplåtas med bostadsrätt. Byggstart är planerat till 2021 och färdigställande beräknas ske cirka 15 månader efter byggstart.

Affären genomförs som en bolagsaffär med ett underliggande byggrättsvärde på cirka 40 Mkr.

Affären förmedlades av Nordier Property Advisors med Linklaters och Wistrand som juridiska rådgivare.

– Vi är glada att vi kunnat förvärva denna mycket exklusiva fastighet. Västerås är en mycket intressant stad att utveckla bostäder i och detta är det absolut bästa läget i Västerås. Vi kommer att använda vår teknik för att bygga med hög prefabriceringsgrad. Vi är säkra på att vi kommer att lyckas mycket bra tillsammans med Mimer och andra aktörerna med att utveckla stadsdelen till ett av Västerås mest attraktiva områden, säger Claes Eliasson, VD på Junior Living.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige