Image

Lokalt byggbolag bygger bostäder i Norrtälje hamn

Bygg/Arkitektur Utvecklingen av Norrtälje Hamn fortsätter och nu är det klart att Norrtäljeföretaget Credentia har vunnit den senaste markanvisningstävlingen och kommer bygga ett 100-tal lägenheter.
Publicerad den 6 December 2018
Credentia tilldelas markanvisning i Norrtälje. Bild: Lindberg Stenberg Arkitekter.
Credentia tilldelas markanvisning i Norrtälje.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har fattat beslutet att tilldela ett centralt kvarter i Norrtälje Hamn till Credentia.
– Det nya bostadskvarteret är ett viktigt steg för stadskärnans, stadens och kommunens fortsatta utveckling. Vårt fokus ligger hela tiden på att både erbjuda ett modernt boende för invånarna samt att skapa bästa möjliga förutsättningar för lokal handel och verksamhet, säger kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M).

Markanvisningstävlingen utlystes av Norrtälje kommun i slutet av 2017 i två steg. För dem som gick vidare handlade det om att presentera ett förslag på en bebyggelse med en tydlig hållbarhetsprofil och höga ambitioner i genomförandet.
– Credentia var den anbudsgivare som bäst kunde bemöta våra krav. Vi har höga ambitioner i vårt hållbarhetsprogram för Norrtälje Hamn. Vi är glada att Credentia vill vara med och förverkliga dessa i ett av de mest attraktiva lägena i området, säger Charlotte Köhler, samhällsbyggnadsdirektör.

Credentia kommer att bygga drygt 100 bostadsrättslägenheter med lokaler i entréplan, ett underjordiskt garage samt en gemensam takterass med växthus för odling och samvaro mellan grannarna i kvarteret. Den sociala hållbarheten är viktig för kvarteret. Avtalet är värt cirka 70 miljoner kronor.
– Att vara med och förverkliga kommunens vision av Norrtälje Hamn är en spännande utmaning för Credentia. Det är ett projekt med stort fokus på innovativa lösningar, hållbarhet samt variation i form av material, taklandskap och detaljer. Det tycker vi att vi lyckats inarbeta på ett väldigt bra sätt i vårt projekt, säger Marc Micallef, avdelningschef Projektutveckling på Credentia.

Konceptet för kvarteret visar på mycket av det som är typiskt för vad som eftersträvas i Norrtälje Hamn. God arkitektur, gröna gårdar, varierade tak med inslag av funktioner som takterrass och växthus samt tydliga kopplingar till den gamla stadskärnan. Kvarteret är kanske det mest centrala i området med nära till parklek och kollektivtrafik.

I och med att Credentia nu erhåller markanvisning i Norrtälje Hamn är nu två av tre etapper i Norrtäljes största stadsbyggnadsprojekt fulltecknad. Slutgiltigt godkännande av markanvisningen sker i Kommunfullmäktige i början av 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige