Image

KF hyr ut till Elgiganten i Solberga Köpcentrum

UTHYRNING Sveriges marknadsledande hemelektronikkedja Elgiganten tecknar avtal med KF Fastigheter. Under våren/sommaren flyttar de in i sin nya lokal på cirka 1 100 kvadratmeter i Solberga Köpcentrum.
Publicerad den 14 Januari 2010

Under våren/sommaren öppnar Elgiganten sin 21:a franchisebutik på cirka 1 100 kvadratmeter i Solberga Köpcentrum. Elgiganten blir ett bra komplement till befintliga aktörer på handelsplatsen som riktar in sig på volym- och fackhandel.

Nuvarande hyresgäster är Willys, Intersport, Elon, Jysk, Euronics, Karlssons och Solberga Handelsträdgård. I mars får handelsplatsen dessutom ytterligare draghjälp i och med att Coop Forum öppnar.

- För oss var Solberga Köpcentrum det självklara valet med tanke på den bredd av butiker som finns där idag. Vi hoppas komplettera det utbudet så att fler kunder kan göra sina inköp lokalt i Solberga istället för att åka till andra orter och handla, säger Andreas Gelter, ny franchisetagare och varuhuschef på Elgiganten i Solberga.

För kunderna innebär Elgigantens etablering i Solberga Köpcentrum utöver ett bättre utbud även ökad konkurrens och prispress. Dessutom skapas fler arbetstillfällen i kommunen.

- Vi ser stor potential i Strängnäs och Solberga och räknar med att anställa mellan 10 och 12 personer under våren säger Andreas Gelter.
Med en marknadsandel på cirka 19 procent är Elgiganten den största aktören på den svenska hemelektronikmarknaden och Sveriges tredje största detaljhandelsföretag, efter Ikea och H&M. Idag finns totalt 69 varuhus från Ystad i söder till Kiruna i norr. Elgiganten har de senaste åren arbetat hårt med att stärka sin position på den svenska marknaden och öka tillgängligheten för svenska konsumenter och sysselsätter idag 1 800 medarbetare.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige