Image
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.
Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter gör första förvärvet i Falkenberg

Transaktioner K-Fastigheter har ingått avtal med Handelshuset de Roxen AB om förvärv av mark i Falkenbergs kommun. K-Fastigheter avser att utveckla detaljplan för koncernens koncepthus på fastigheter, med hyreslägenheter i ett område med korta avstånd till centrum, grönområde och vatten. Innan detaljplanen är klar planerar K-Fastigheter för en padelhall ¬– eventuellt i egen regi.
Publicerad den 28 December 2020

K-Fastigheter har ingått avtal om förvärv av fastigheten Falkenberg Motorn 16, med adress Sanddynevägen 42, i västra Falkenberg. Underliggande fastighetsvärde uppgår till 16,1 miljoner kronor med förväntad bruttoarea (BTA) om 12 000 kvadratmeter.

– Med dagens affär tar K-Fastigheter steget in i Falkenberg. Vi kommer omgående påbörja arbetet med ta fram en detaljplan som tillvaratar de kvaliteter som finns med det havsnära läget, med korta avstånd till såväl centrum som en mängd motionsaktiviteter, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

– Fram till dess att fastigheten får en detaljplan för bostäder är vårt mål att bedriva padelhall i den befintliga byggnaden på fastigheter, antingen i egen regi eller genom hyresgäst, för att få intäkter under perioden vi utvecklar fastigheten. Vi för dialog med ett par aktörer kring padelhallen.

Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och transaktionen finansieras genom befintlig kassa. K-Fastigheter tillträder samtliga aktier i början av februari 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige