Image

FW-Fastigheter köper i Norrköping

Transaktioner Hyresbostäder i Norrköping säljer en fastighet till FW-Fastigheter (Familjen Wiering Fastigheter AB) för 24 miljoner kronor.
Publicerad den 11 September 2012

Det handlar om en del av fastigheten Kardusen12 vid Ljuratorget med adresserna Albrektsvägen 67-77 och Ljuragatan 1-3.

Affären omfattar 47 lägenheter och ett antal kommersiella lokaler samt den byggnad där Ica Ljura finns. Den nya ägaren tillträder när fastighetsbildningen träder laga kraft vilket beräknas ske preliminärt den 1 november 2012.

Fastigheterna i Ljura har sedan Hyresbostäder uppförde dem på 1950-talet varit i företagets ägo.

- Ljura är och har alltid varit en klenod i vårt fastighetsbestånd och det var inget lätt beslut att skiljas från ens en liten del av det. Men med rätt ny ägare, som vi vet att FW-Fastigheter är, så är vi trygga i att bostäder och hem kommer bli väl omhändertagna samt det kommersiella serviceutbudet att vidareutvecklas. Vi ser fram emot att tillsammas fortsätta utveckla stadsdelen Ljura, säger Gunnar Boqvist, vd för Hyresbostäder i Norrköping AB.

De senaste åren har FW-Fastigheter framför allt ägt och förvaltat industri- och handelsfastigheter som till exempel Vasahuset (korsningen Albrektsvägen/Hagebygatan) och Eneby Centrum. I och med detta förvärv återgår familjen också till att förvalta och utveckla bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY