Image

Första spadtaget i Eskilstuna

Bostäder Eskilstuna Kommunfastigheter bygger sju nya hus, samt renoverar och bygger om två hus, i kvarteret Skolmästaren i Tunafors i Eskilstuna. På torsdag tas det första spadtaget.
Publicerad den 21 Juni 2016
På torsdag tar Eskilstuna Kommunfastigheter det första spadtaget för bostäder i Tunafors, Eskilstuna. Bild: Bergkrantzarkitekter
På torsdag tar Eskilstuna Kommunfastigheter det första spadtaget för bostäder i Tunafors, Eskilstuna.

Bergkrantzarkitekter har ritat husen som består av totalt 151 stycken lägenheter.

Tre av husen är sex-våningars punkthus som ligger på höjden och de fyra byggnaderna som ligger med gaveln mot Eskilsgatan har tre våningsplan. I de två ombyggnadshusen finns 21 stycken lägenheter med hög takhöjd och den gamla charmen bevarad.

Lägenheterna har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och vi bygger med högt ställda miljökrav enligt Miljöbyggnad Silver (SGCBs certifiering gällande energi, inomhusmiljö och material).

Husen uppförs tillsammans med HMB Construction AB.

De första bostäderna beräknas vara klara för inflytt våren 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige