Image

Fabege säljer på Södermalm

Transaktioner Fabege har sålt fastigheten Kolonnen 7 som ligger i hörnet Götgatan/Ölandsgatan i Stockholm.
Publicerad den 12 Mars 2014

Köpare är Olov Lindgren. Fastigheten omfattar cirka 3 400 kvadratmeter fördelat på kontor, butiker och bostäder. Köparen tillträder fastigheten den 11 april 2014.

Försäljningarna ger ett resultat före skatt om cirka 13 miljoner kronor respektive cirka 32 miljoner kronor efter skatt som kommer att redovisas under första kvartalet 2014.

– Det var den enda fastighet vi hade kvar på Södermalm och försäljningen innebär fortsatt fokusering på våra prioriterade delmarknader, säger Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege.

Ämnen

Olov Lindgren på Branschguiden

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känne...

Läs mer om Olov Lindgren på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige