Image

Corem: Fortsatt stark efterfrågan

Bolag Corems substansvärde har stigit med 14 procent i år och 26 procent på tolv månader.
Publicerad den 23 Oktober 2018
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Niomånaderssiffrorna:
• Intäkterna ökade till 704 mkr (677).
• Driftsöverskott för perioden ökade till 543 mkr (535).
• Förvaltningsresultatet uppgick till 280 mkr (285).
• Värdeförändringar fastigheter uppgick till 290 mkr (147) och värdeförändringar derivat påverkade resultatet med 42 mkr (63).
• Resultat efter skatt uppgick till 744 mkr (638), motsvarande 1,89 kr per stamaktie (1,56).
• Värdet på fastighetsportföljen uppgick till 12 532 mkr (11 539).
• Under perioden har nio fastigheter förvärvats i Göteborg, Jönköping och Malmö till ett fastighetsvärde om 494 mkr. Investeringar om 262 mkr har gjorts i ny-, till- och ombyggnationer.

Vd Eva Landén:
– Corems finansiella ställning är fortsatt stabil med räntetäckningsgrad på 2,9 ggr och en justerad soliditet på 38 procent. Vårt EPRA NAV, substansvärde per aktie, uppgår till 12,34 kr och har på 12 månader ökat med 26 procent och sedan årsskiftet med 14 procent.

– För perioden januari – september ökar intäkterna till 704 mkr och till 927 mkr för de senaste 12 månaderna. Under samma period uppgick förvaltningsresultatet till 280 mkr och överskottsgraden till 77 procent.

– Trenden med en stor och stadigt växande efterfrågan på logistikfastigheter i citynära lägen är tydlig. Lägen som gör det praktiskt möjligt för våra kunder att driva och utveckla sin affär oavsett om de arbetar mot företag eller privatpersoner, säljer varor/installationstjänster till hantverkare som snabbt ska kunna nå sina egna kunder runt om i staden, eller driver en e-handel med leverans till privatpersoner.

– En framgångsfaktor är god kännedom om marknaden och om nya handelsmönster. Vårt kunnande och engagemang gör att vi kan leverera smarta lösningar till våra kunder.

– Vi fortsätter bygga volym i de starka storstadsregionerna. Årets förvärv, avslutade och pågående projekt om närmare 160 000 kvm skapar potential för en fortsatt positiv resultatutveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY