Image

Budkommittén säger ja

Bolag Tribonas budkommitté rekommenderar enhälligt aktieägarna i bolaget att acceptera Catenas erbjudande. Corem har dragit tillbaka sitt bud.
Publicerad den 22 Oktober 2015

Catena har redan säkrat 62 procent av kapitalet i Tribona.

Erbjudandet ligger på 42 kronor per aktie, alternativt 375 aktier i Catena för varje 1 000 aktier i Tribona.

Budkommittén - Mats-Olof Ljungquist, Malin Rylander-Leijon och Anneli Jansson – bedömer att Catena-aktien förefaller vara rimligt värderad. Aktiebytesalternativet motsvarar ett värde på cirka 45 kronor per Tribona-aktie.

Budkommittén vill särskilt uppmärksamma Tribonas aktieägare på att värdet av vederlaget i aktiebytesalternativet kommer att variera över tid beroende på kursen för Catena-aktien. Aktiebytesalternativet ger möjlighet att ta del av den framtida utvecklingen i Tribona och Catena, samt eventuella framtida synergier.

Budkommittén noterar att det i Catenas pressmeddelande anges att ett förvärv av Tribona medför synergieffekter, inom framför allt centraladministration, som beräknas uppgå till 15 miljoner kronor och få full effekt från och med år 2017. Budkommittén noterar att storleken på de av Catena uppskattade synergieffekterna överensstämmer med Corems motsvarande uppskattning av synergieffekter.

Budkommittén har i samband med utvärderingen av erbjudandet anlitat Erneholm Haskel AB som finansiell rådgivare samt Gernandt & Danielsson som legal rådgivare.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige