Image
Ferdinand Grumme.
Ferdinand Grumme. Bild: Boet Bostad

Boet utvecklar 120 bostäder i Hammarö

Transaktioner Boet Bostad har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Mörmon 5:73 i Hammarö kommun. Fastigheten omfattar 4 885 kvadratmeter mark och Boet Bostad avser här att utveckla cirka 120 bostäder.
Publicerad den 14 Februari 2019

Fastigheten är belägen i Skoghalls centrum med mycket god tillgång till kommunikationer och närservice, och det är endast tio minuter till Karlstad centrum med buss. Det är cirka 100 meters gångavstånd till vårdcentral, folktandvård, matbutik, busshållplats och Systembolag.

Boet Bostad kommer här att skapa attraktiva bostäder med smarta och kostnadseffektiva lösningar och en rimlig månadskostnad.

Detaljplan finns och arbete med förstudie påbörjas innan sommaren och bygglov beräknas sökas under hösten 2019.

– För Boet Bostad är detta en spännande möjlighet att bidra till Hammarös utveckling och ta fram bostäder i ett mycket centralt läge, vilket ligger i linje med vår vision att skapa attraktiva bostäder åt alla, säger Ferdinand Grumme, vd för Boet Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige