Image

Apeiron i tyskt storköp

Transaktioner Apeiron har, i ett joint venture med en ledande global Sovereign Wealth Fund, förvärvat tre bostadsportföljer i Berlin med cirka 900 lägenheter till ett sammanlagt belopp på 100 miljoner euro, motsvarande cirka 935 miljoner kronor.
Publicerad den 24 September 2015

De första investeringarna i denna konstellation gjordes under förra året och bostadsbeståndet uppgår nu till 300 miljoner euro (cirka 2,8 miljarder kronor).
Inom ramen för befintliga partnerskap med institutionella investerare räknar Apeiron med att ytterligare 700 miljoner euro (6,5 miljarder kronor) ska investeras i Tyskland under de närmsta tre åren.

Jacob Cronstedt, vd på Apeiron:
- Apeirons partnerskap med en kapitalstark investeringsfond har på ett år gjort betydande framsteg i Berlin, som erbjuder en möjlighet till trygg och stabil avkastning. Det finns en strukturell obalans mellan utbud och efterfrågan på bostäder och staden är en av Europas starkaste tillväxtmarknader. Apeiron går nu vidare i Berlin och övriga Tyskland med institutionella partners med siktet inställt på ett bestånd om en miljard euro.

Apeiron är ett privatägt fastighetsbolag med verksamhet i Norden, Tyskland och Storbritannien, med kontor i Stockholm, Berlin och London. Affärsmodellen bygger på att skapa specialiserade strategier i samarbete med andra investerare och att genomföra dem genom gemensamägda fastighetsbolag.

Rickard Backlund är ordförande i bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige