Diös köper fastighet i centrala Umeå

Transaktioner Diös förvärvar en kommersiell fastighet på Vasagatan 12, i centrala Umeå och utökar därmed sitt befintliga bestånd i kvarteret Vale. Säljare är Balticgruppen.


Balticgruppen och Great Space skapar plats för Umeåföretag

Bygg/Arkitektur I början av 2019 slås portarna upp till en helt ny företagshubb i Umeå universitetsstad. Balticgruppen och VK Media genom fastighetsbolaget Gazette står bakom initiativet i samarbete med Great Space.


Scherdins Fastigheter utökar samarbetet med Balticgruppen

Transaktioner Scherdins Fastigheter och Balticgruppen utökar sitt samarbete genom att Scherdins köper 50 procent av den 16 540 kvadratmeter stora fastigheten Etern 3 på Marielund i Umeå av Balticgruppen.


Balticgruppen får markanvisning i Hemavan

Transaktioner Balticgruppen har tillsammans med Fredrik Sällström, delägare och vd för Cityfastigheter Umeå, fått en markanvisning på ett markområde om cirka 14 000 kvadratmeter i Hemavan.


Balticgruppen inleder upprustningen av varmbadhuset i Umeå

Bygg/Arkitektur Under januari inleder Balticgruppen arbetet med att restaurera Umeås gamla varmbadhus nere vid Strandgatan. Varmbadhuset har genomgått många förändringar under 1900-talets olika decennier. Restaureringen innebär att huset kommer att återfå det utseende det hade 1894.


Balticgruppen köper in sig i centralt Umeåbestånd

Transaktioner Balticgruppen köper in sig i Scherdins fastigheters centrala bestånd i Umeå, omfattande 18 300 kvadratmeter.


Balticgruppen bygger vidare i Umeå

Bygg/Arkitektur Balticgruppen och Gert Wingårdh presenterar nu nya planer för Östra Strandgatan i Umeå: En byggnad som ska bli ytterligare ett steg i att knyta ihop området nere vid älven med staden.


Balticgruppen renoverar varmbadhuset i Umeå

Bygg/Arkitektur Balticgruppen har fått bygglov för en omfattande renovering av gamla Varmbadhuset. Det ska inrymma moderna kontorslokaler som uppfyller dagens krav.


Balticgruppen vill utveckla centrumfastighet i Luleå

Bygg/Arkitektur Balticgruppen vill utveckla den obebyggda Folkets Hus-tomten i Luleå.


Krister Olsson lämnar över ägandet

Bolag Balticgruppens grundare och ägare Krister Olsson överlåter företaget, värt cirka tre miljarder kronor, till sina tre barn.


Balticgruppen byggstartar i Umedalen

Bostäder I dag är det byggstart för Balticgruppens projekt med totalt 37 friliggande bostadshus i kvarteret Biet i Umedalen i Umeå.


Swedbank öppnar nytt kontor i Umeå

Uthyrning Swedbank öppnar under våren 2016 ett bankkontor i Utopia Shopping i Umeå. Kontoret blir unikt då det kommer att följa Utopias öppettider och låta Umeåborna göra bankärenden även efter kontorstid och på lördagar.


Konstnärligt Campus i Umeå.

Campus X utreder studentbostäder

Bygg/Arkitektur Campus X i Umeå, som Wallenberg Foundation och Balticgruppen bildade i somras, utreder möjligheterna att bygga 800 till 1 000 små lägenheter, alternativt studentrum i universitetsnära lägen, på Konstnärligt Campus i Umeå.


Balticgruppen och Holmqvist köper tillsammans i Umeå

Transaktioner Balticgruppen (Krister Olsson) och Hilding Holmqvist köper Odin 3, ”Sparbankshuset”, i Umeå.


Balticgruppen bygger bostäder i Umedalen

Bostäder Balticgruppen tar ett större kliv in på bostadsmarknaden i Umeå och bygger 37 bostäder i Umedalen.


Balticgruppen hyr ut till Ica i Umeå

Uthyrning Det blir Ica som flyttar in i Astra Zenecas tidigare lokal på Mariehem i Umeå. Balticgruppens fastighet kommer att rymma Ica Kvantum, Gymnastikens hus samt Hjälpmedel Västerbotten.


Wallenberg Foundations och Balticgruppen bildar  ett gemensamt bolag.Konstnärligt Campus ingår i det nya bolaget.

Wallenberg investerar med Balticgruppen

Transaktioner Balticgruppen och Wallenberg Foundations AB bildar ett gemensamt bolag för ägande och utveckling av ett antal fastigheter i centrala Umeå, bland annat Konstnärligt Campus. Fastigheterna var innan affären helägda av Balticgruppen.


brage umeå.jpg

Balticgruppen vill bygga 13-våningshus i Umeå Centrum

Bygg/Arkitektur Umeå kommun utreder nu möjligheterna att bygga ett 52 meter högt bostadshus i centrala Umeå. Balticgruppen står bakom projektet.


Balticgruppen rekryterar från Norrporten

Karriär Thomas Johansson, områdeschef för Umeå på Norrporten, blir ny vd för Balticgruppens fastighetsverksamhet.


Balticgruppen hyr ut i Forsete

Uthyrning Balticgruppen hyr ut cirka 1 000 kvadratmeter till Sigma Civil i kvarteret Forsete i Umeå.