Image

Balticgruppen får markanvisning i Hemavan

Transaktioner Balticgruppen har tillsammans med Fredrik Sällström, delägare och vd för Cityfastigheter Umeå, fått en markanvisning på ett markområde om cirka 14 000 kvadratmeter i Hemavan.
Publicerad den 16 November 2017
Balticgruppen har fått en markanvisning om cirka 14 000 kvadratmeter. Bild: Balticgruppen
Balticgruppen har fått en markanvisning om cirka 14 000 kvadratmeter.

– Det är en unik möjlighet att knyta ihop Hemavan genom nybyggnation av hotell och bostäder. Med bara 600 meter till flygplatsen blir det ”fly-in-ski-out”-läge, säger Jonas Olsson, vd för Balticgruppen.

Det samägda bolaget Olsson och Sällström Fastighet har övertagit markanvisningen från Hemavan Ski Lodge, vilket ägs av de lokala aktörerna Nils Wikberg och Grete Tuven genom Bayhill Invest samt Contractor Bygg i Hemavan.

– Vi är glada att kunna överlåta projektet till ett bolag med så stor kunskap om samhällsutveckling och med en historia av att förverkliga unika projekt. Visionen och förmågan är mervärden som vi välkomnar till Hemavan, säger Nils Wikberg.

– För oss är det värdefullt att vi kan få till ett samarbete med Olsson och Sällström Fastighet. Det innebär att vi kan koncentrera oss på vår huvudinriktning som är byggverksamhet istället för att lägga energi på projektutveckling av hotell och bostäder, säger Albin Holmberg, vd för Contractor Bygg i Hemavan.

Samarbetet mellan Balticgruppen och Fredrik Sällström, där båda parterna äger 50 procent, har förlaga i Balticgruppens framgångsrika samverkan med andra fastighetsinvesterare för utvecklingen av Umeå.

– Det krävs tillit och vi har en stark gemensam grund i vår vision för området. Tillsammans kan vi möjliggöra för fler att få ta del av den fantastiska fjällmiljö som Hemavan erbjuder, säger Fredrik Sällström.

Projektet erbjuder förtätning av byn, men det stora målet går bortom området och är att tillgängliggöra Hemavans egenskaper till fler.

– För Hemavan Tärnaby är det av stor betydelse att ytterligare en stark aktör etablerar sig i området. Det innebär att en redan stark utveckling nu förstärks ytterligare, säger Tomas Mörtsell, kommunstyrelsens ordförande i Storuman kommun.

Balticgruppen ser att affären är den första av möjliga strategiska insatser för Norrlands utveckling.

– Med hjärtat i Umeå tar vi nu steg för utveckling av regionen. Det perspektivet är viktigt om vi ska nå till ett Umeå som genom hållbar tillväxt har 200 000 invånare år 2050. Vi använder våra insikter och kunskaper som stadsutvecklare, för det är Umeå som är lok när Norrland ska växa, säger Jonas Olsson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige