Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB köper av Balticgruppen och Gazette i Umeå

Transaktioner SBB förvärvar ett bestånd om 40 000 kvadratmeter samt byggrätter om cirka 20 000 kvadratmeter BTA i Umedalen, Umeå från Balticgruppen och Gazette. Beståndet består till största del av utbildnings- och vårdlokaler.
Publicerad den 8 Oktober 2021

Hyresintäkterna genereras främst från kommunala och regionala hyreskontrakt. Tillsammans med SBB:s befintliga fastigheter på området kommer SBB efter förvärvet att äga samtliga samhällsfastigheter på f.d. Umedalens sjukhusområde.
– SBB investerar långsiktigt och fokuserar på hållbarhet. Att SBB fortsätter att växa i Umeå genom förvärv är ännu ett kvitto på Umeås attraktivitet på fastighetsmarknaden. Den starka tillväxten och gemensamma visionen 200 000 invånare år 2050 genom hållbar tillväxt attraherar bolag som SBB att etablera sig och växa i Umeå. Vi behöver vara många som hjälps åt för att stärka Umeås attraktionskraft. Avyttringen är ett led i Gazettes och Balticgruppens strategi att investera i Östra Station och universitets- och sjukhusområdet, området som kallas Umeå universitetsstad, säger David Carlsson, vd och koncernchef på Balticgruppen.
– Umeå är en stad med stark tillväxt där vi ser stor potential att kunna bidra med att skapa ännu bättre förutsättningar för tillväxt för Umedalen och Umeå kommun som helhet. För de befintliga hyresgästerna kommer det inte innebära några förändringar att vi tar över – vi ska fortsätta se till att hyresgästerna trivs och känner sig stolta över att bo och verka i området, säger Oscar Lekander, affärsutvecklingschef på SBB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige