Image
Kvarteret Princeton
Kvarteret Princeton Bild: Vitartes

Vitartes hyr ut 13 000 kvadratmeter i Hagastaden

Uthyrning Ett tioårigt hyresavtal om 13 000 kvadratmeter har tecknats med Raysearch Laboratories i fastigheten Princeton 1, Stockholm. Fastigheten är under uppförande och belägen invid Nya Karolinska Sjukhuset. Projektet bedrivs i ett samarbete med Vitartes.
Publicerad den 30 September 2019

Raysearch är ett medicintekniskt företag som utvecklar mjukvarulösningar för cancervården. Fastigheten Princeton 1 är under uppförande och beräknas inflyttningsklar 2021. Fastigheten omfattar 22 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. I början av året tecknades ett hyresavtal om 7 000 kvadratmeter med Region Stockholm. Fastigheten är därmed till 94 procent uthyrd.

– Det är glädjande att vi genom vårt samarbete med Vitartes medverkar till att skapa ännu en högklassig Life science-fastighet i området och tecknar långa hyresavtal med stabila hyresgäster, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Hemsö utvecklar sedan tidigare fastigheten Patienten 1 i Solna med S:t Eriks ögonklinik som största hyresgäst. Patienten 1 är belägen invid Princeton 1 och beräknas färdigställd 2020. Även det projektet bedrivs i ett samarbete med Vitartes. Hemsö avyttrade i december 2018 Hemsös aktiepost i Vitartes till SveaNor. Hemsö kvarstår dock som delägare och samarbetspart med Vitartes i projekt Patienten 1 och Princeton 1 i Hagastaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige