Image

Vasakronan bygger kontorshus i trä

Bygg/Arkitektur Uppsala Kommun har antagit en detaljplan som möjliggör byggnation av Magasin X, kvarteret Fjalar, vid resecentrum i Uppsala. Magasin X omfattar sju plan och 11 000 kvadratmeter uthyrbar area och kan bli Vasakronans första kontorshus byggt helt i trä.
Publicerad den 24 April 2018
Magasin X. Bild: Vasakronan/White
Magasin X.

Vasakronan har höga ambitioner för sitt hållbarhetsarbete och söker ständigt nya sätt att utveckla metoder, modeller och arbetssätt för att minska bolagets klimatavtryck. Ett sätt att göra detta är att hitta alternativa byggmetoder och material.

– Det här är oerhört spännande och jag hoppas givetvis att Magasin X blir det första kontorshuset i trä. Uppsala är en ambitiös kommun med skarpa mål för hur man vill växa smart och hållbart och vi märker ett ökat tryck även från våra hyresgäster att man söker mer långsiktigt hållbara lokallösningar. Då är bland annat trä efterfrågat. Att bara vistas i ett hus byggt av trä ger en annan upplevelse, säger Jan-Erik Hellman, chef region Uppsala på Vasakronan.

Magasin X ligger i direkt anslutning till resecentrum.

– Vi har redan tecknat en avsiktsförklaring med en hyresgäst som vill flytta in och vi för diskussioner med ytterligare ett antal intressenter. Nu jobbar vi vidare med ambitionen att kunna starta projektet senare under året, säger Jan-Erik Hellman.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige