Image

Varvsbyggnad byggs om till studentbostäder

Transaktioner Älvstranden Utveckling säljer fastigheten Smedjan till SGS, Stiftelsen Göteborgs Studentbostäder, som nu skapar 86 nya studentlägenheter på Lindholmen.
Publicerad den 1 Mars 2017
Smedjan görs om till studentbostäder. Bild: Mats & Arne Arkitektkontor
Smedjan görs om till studentbostäder.

– Det känns bra att de gamla industribyggnaderna kan leva kvar med nytt innehåll. Studentbostäderna blir ett viktigt bidrag till vår ambition att skapa en varierad stad som lever dygnet runt, säger Manne Wahlberg, projektledare på Älvstranden Utveckling.

Lindholmen i Göteborg består främst av verksamheter och man menar därför att området behöver kompletteras med bostäder. Flera byggprojekt pågår, bland annat i närliggande Lindholmshamnen, och snart också i planerade Karlastaden.

Sedan 2013 har arbetet pågått med planering av ombyggnation och förändring av Smedjan på Theres Svenssons gata. Med SGS som ny ägare ska byggnaden från 1946 omvandlas till studentlägenheter i varierande storlek.

– Vi är naturligtvis mycket glada över möjligheten att få bygga om denna historiska varvsbyggnad till studentbostäder. Det har varit en lång planprocess, men vi har haft ett mycket positivt och givande samarbete under hela detaljplaneskedet, säger Magnus Bonander, fastighetschef på SGS.

Nu pågår lantmäteriförrättningen för att bilda den nya fastigheten. Byggstart planeras till slutet av sommaren med inflyttning beräknad till årsskiftet 2018/2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige