Image

Värderingsdata köper Boreda

Bolag Värderingsdata har köpt samtliga aktier i Boreda. Förhoppningen är att skapa en ledande aktör för integrerade och automatiserade fastighetsvärderingar.
Publicerad den 19 Juni 2012

Avsikten är att Boreda skall fusioneras med Värderingsdata innan årsskiftet. Samgåendet ger Värderingsdata en komplett portfölj med tjänster för automatiserad värdering, information och analys av den svenska fastighetsmarknaden.

– Vi har länge samarbetat med Värderingsdata och vi kompletterar varandra perfekt. Samgåendet förenklar för våra kunder genom att de får tillgång till en fullständig portfölj av driftsäkra och moderna tjänster från en och samma leverantör. Jag har fått möjligheten att vara med och bygga en fantastisk plattform och ser med spänning fram emot vad vi kan göra tillsammans för fastighets- och finansbranschen, säger Joakim Möller, avgående vd på Boreda AB.

– Förvärvet av Boreda är strategiskt viktigt för Värderingsdata. Vi skapar en mer robust organisation och med Boredas unika information breddar vi vår produktportfölj och stärker ytterligare vår position på marknaden. Behovet av en transparent fastighetsmarknad blir allt viktigare för våra kunder, detta märks särskilt på en ökad efterfrågan av våra automatiserade värderingstjänster där Boredas information och tjänster är en viktig pusselbit, säger Christian Fjordskär, vd på Värderingsdata i Kungsbacka AB.

Värderingsdata ingår i en nordisk koncern där Eiendomsverdi är moderbolag.

– Som majoritetsägare i Värderingsdata välkomnar vi fusionen mellan Värderingsdata och Boreda. Vår strategi är att erbjuda gemensamma standarder för fastighetsrelaterade tjänster i de nordiska länderna. Detta gäller särskilt våra system för uppföljning av covered bonds. Att få med Boreda i koncernen kommer att vara till stor nytta för både våra norska och svenska kunder, säger Espen Relbo, styrelseordförande i Värderingsdata och vd på Eiendomsverdi AS.

I samband med Business Arena i Stockholm under september kommer en gemensam plattform för koncernen att presenteras.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige