Image

Utopia vinner pris för Nya Hovås

Bygg/Arkitektur Utopia Arkitekter har med sitt förslag till stadsplan för utvecklingen av Nya Hovås utsetts till vinnare i kategorin Regeneration and Masterplanning i Architectural Review Future Project Awards.
Publicerad den 17 Mars 2017
Utopias förslag för Nya Hovås stod som vinnare. Bild: Utopia Arkitekter
Utopias förslag för Nya Hovås stod som vinnare.

Utopias vinnande bidrag är resultatet av ett parallellt uppdrag för att ta fram en stadsplan för den fortsatta utvecklingen av Nya Hovås. Tävlingen vanns våren 2016 i konkurrens med det norska arkitektkontoret Snøhetta och danska Gehl Architects.

Totalt omfattar Utopias förslag 79 580 kvadratmeter, med cirka 900 bostäder och 45 800 kvadratmeter handel, kontor, centrumaktiviteter, simhall, biograf, bensinmack och parkering.

– Det här är en viktig vinst för Utopia. Vårt förslag i det parallella uppdraget stod sig i konkurrensen mot ett par av världens absolut bästa arkitektkontor. Nu har vi visat att det står sig även i en tung internationell arkitekturtävling, säger Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter.

Priset delas ut till projekt som är ”exempel på innovativ och enastående arkitektur som på ett framgångsrikt sätt har svarat på uppdraget”, skriver tävlingsarrangörerna.

Arbetsgruppen på Utopia Arkitekter består av Mattias Litström, creative director, Anna Davis, ansvarig arkitekt och Johan Andersson, arkitekt.

Det parallella uppdraget arrangerades av konsortiet Nya Hovås II AB som består av byggherrarna Next Step Group, Skanska och HSB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige