Image
Tommy Fritz.
Tommy Fritz. Bild: Tosito.

Tosito och Ryttargårdskyrkan i stor affär

Transaktioner Tosito har tecknat avtal med Ryttargårdskyrkan om att tillsammans utveckla 340 lägenheter, trygghetsboende och förskola i centrala Linköping.
Publicerad den 26 November 2021
Annons
Image

Av den totala ytan köper Tosito byggrätter om 21 000 kvadratmeter BTA där man planerar bygga 280 bostäder. Detaljplanen förväntas att antas under Kvartal 2 år 2022. Byggstart planeras till hösten 2022 och området kommer att innehålla huvudsakligen bostadsrätter men även hyresrätter.
– Detta blir ett mycket spännande bostadsprojekt i ett av Linköpings absolut bästa centrala lägen i närheten av Universitetssjukhuset. Vi har haft en bra arbetsprocess och dialog och ser fram emot att gå in i nästa fas för ett genomförande av projektet tillsammans med Ryttargårdskyrkan. Linköpings kommun har en spännande offensiv utveckling som vi ser fram emot att vara en del av säger Tommy Fritz, vd på fastighetsbolaget Tosito.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kartläggning: Här är största fastighetsägarna i Jönköping

Lista Idag inleder Fastighetssverige en kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. Först ut är Jönköping, som med sina 143 579 invånare är landets tionde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige