Image
Mossagården i Skövde.
Mossagården i Skövde. Bild: Tosito

Tosito och Brixly bygger i Skövde

Bygg/Arkitektur Tosito och Brixly inleder en gemensam satsning i projekt Mossagården i centrala Skövde. Projektet innefattar cirka 150 bostadsbyggrätter om cirka 15 000 kvadratmeter BTA.
Publicerad den 17 Januari 2022

Inom exploateringsområdet Mossagården skall bostäder uppföras av tre olika exploatörer: Tosito/Brixly, Skövdebostäder, och HSB Produktion i NVG HB. Skövde kommun skall även uppföra en förskola med sex avdelningar. Området kommer att bebyggas i fyra etapper, de första tre består av bostäder och den avslutande etappen blir förskolan.

Tosito och Brixly planerar för att genomföra en byggstart under 2022 och en första inflyttning under år 2024.

– Det känns väldigt glädjande att vi kan etablera oss i Skövde som är ny ort och vi ser fram emot att samarbeta med det härliga gänget på Brixly. Vi tror att området Mossagården blir en viktig pusselbit i Skövdes utveckling och är tacksamma för möjligheten att få vara med och utveckla området säger Tommy Fritz, vd för Tosito.

– Efter att vi fick möjligheten att utveckla en del av det spännande projektet Mossagården i Skövde har vi sökt den rätta samarbetspartnern. Att vi nu inleder ett samarbete med Tosito som visar ett fantastiskt driv med rätta värderingar, så är vi övertygade om att vi kommer att skapa fantastiskt fina lägenheter med hög kvalité och till detta rätt läge säger Markus Brink, vd, Brixly AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige