Image
Patrik Ivarson lämnar över vd-stolen till Tobias Johannesson.
Patrik Ivarson lämnar över vd-stolen till Tobias Johannesson.

Tobias Johannesson ny vd för Järngrinden

Karriär Den 1 juli tillträder Tobias Johannesson som ny vd för Järngrinden. Han efterträder Patrik Ivarson, vd, grundare och delägare, vars prioritering framöver kommer att vara affärsutveckling.
Publicerad den 7 Juni 2022

Ett nytt kapitel i Järngrindens historia tar vid. Efter 18 år som vd för Järngrinden och tidigare WästBygg Gruppen, lämnar Patrik Ivarson med varm hand över rollen till nuvarande vice vd Tobias Johannesson.
Tobias Johannesson har varit verksam i Järngrinden sedan 2015, då med fokus på projektutveckling och transaktioner samt förvärv till företagets projektportfölj. 2018 tillträdde han rollen som vice VD och blev också del i styrelsen. 1 juli är det dags för ytterligare ett steg med ambition och mål att förvalta och vidareutveckla ett starkt Järngrinden 2.0.

– Järngrinden är ett värdebaserat företag med hög kvalitet, engagemang och krav på estetik och hållbar design som skapar goda resultat för våra kunder och våra ägare. Tillsammans med en dedikerad organisation ser jag goda förutsättningar för att ta Järngrinden till nästa nivå. Och självklart ska vi se till att ha roligt under resans gång – i äkta Järngrindenanda, säger Tobias Johannesson.

Successionen har varit planerad sedan länge och samarbetet kommer till stor del att fortsätta sömlöst. Patrik Ivarsons engagemang för Järngrinden är oförändrat men fokus fördjupas nu inom affärsutveckling och fastighetsaffärer.

– Efter många år som vd känns det inte bara inspirerande att fokusera till 100 procent på affärsutveckling, utan det känns också tryggt att lämna över posten till Tobias. Han har en unik kombination av kompetenser, både i själva byggprocessen liksom det ekonomiska och finansiella området. Tobias kommer axla den nya rollen utmärkt, säger Patrik Ivarson.

Fakta Järngrinden
Ägare: Patrik Ivarson (grundare) 50 procent, Genova Property Group (publ.) 50 procent.
Antal medarbetare: 14.
Färdigställda bostäder: Cirka 2000.
Bostäder i produktion: 348.
Potentiella byggrätter: Cirka 1960.
Eget kapital: 825 miljoner kronor.
Resultat efter finansiella poster: 94,6 miljoner kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige