Image
Malmö Cityfastigheter hyr ut till Tillväxtverket.
Malmö Cityfastigheter hyr ut till Tillväxtverket. Bild: Malmö Cityfastigheter

Tillväxtverket växer till sig i Malmö

Uthyrning Malmö Cityfastigheter har tecknat ett femårigt hyresavtal för kontorslokaler med Tillväxtverket på Östra Promenaden i Malmö. Uthyrningen avser en yta på cirka 1 500 kvadratmeter. Fastigheten ligger innanför kanalen i östra delen av centrala Malmö. Här finns i dag spa, arkitekt, bemanning- och redovisningsföretag.
Publicerad den 22 Januari 2019
Annons
Image

Tillväxtverket stärker Sverige genom att stärka företagens konkurrenskraft och finns på nio orter i Sverige. Tillväxtverket delar lokalerna med Svenska ESF-rådet, en myndighet som utvecklar arbetsmarknaden. Båda myndigheterna bidrar till regional utveckling med finansiering från EU.
– Det är glädjande att en så stor och stabil aktör som Tillväxtverket väljer att ingå ett långsiktigt avtal med oss och blir hyresgäst i dessa anrika byggnader. Vi ser det som ett kvitto på att vi uppfattas som en attraktiv hyresvärd och samtidigt är det ytterligare ett bevis på att denna delen av centrum fortsätter öka i popularitet, inte bara som bostads-läge utan även för kontor. Säger Christian Dahlman, vd för Malmö Cityfastigheter.
– Tillväxtverket får fler medarbetare i Malmö, till följd av tidigare regeringens insatser för att öka den statliga närvaron ute i landet, och behöver därför nya lokaler. Vi är mycket nöjda med vårt val av lokaler och samarbetet med vår blivande hyresvärd. Vi får spännande lokaler som är anpassade till våra behov i ett centralt läge. Det ger oss goda förutsättningar att fortsätta utveckla vårt arbete för stärkt konkurrenskraft i företag, säger Homan Sadat, ekonomichef på Tillväxtverket.

Set Up har agerat rådgivare åt Tillväxtverket.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fabege vill bygga på central fastighet med mer kontor

Bygg/Arkitektur Siktar på att utöka kontorsytan på Drottninggatan med över 3 000 kvadratmeter påbyggnad. Så här går arbetet med planerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY