Image

Telge Bostäder bygger Södertäljes högsta bostadshus

Bygg/Arkitektur Byggprojektet Stockholmsberget, med bland annat ett 16 våningar högt bostadshus, har inletts.
Publicerad den 6 Juli 2017
Juan Copovi-Mena. Bild: Telge Bostäder
Juan Copovi-Mena.

I Södertälje beräknas 20 000 nya bostäder behövas inom 20 år. Telge Bostäder har som mål att bidra med 150 av dessa varje år.

Nu har startskottet gått för Stockholmsberget, med Södertäljes högsta bostadshus. Här ska, i en första etapp, 72 nya bostäder vara klara för inflyttning till sommaren 2019. Med sockel i natursten och en fasad i naturligt varm färg är bostadshuset på 16 våningar anpassat för att smälta in i områdets 60-talsbebyggelse och i den rika naturmiljön.

Hela projektet på Stockholmsberget omfattar tre nya bostadshus med totalt cirka 140 nybyggda lägenheter.

- Södertälje är en fantastisk kommun och stad med stora potential till att utvecklas ännu mer. Stockholmsberget är ett av många planerade byggprojekt som ska bidra till att det blir bättre, enklare och roligare att bo och arbeta här, säger Juan Copovi-Mena, vd på Telge Bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är delen som blir allt viktigare för SBB:s värdeökning

Bolag Bertil Nilsson, senior aktieanalytiker på Carlsquare och Rikard Engberg, analytiker på Penser Bank, delar med sig av sin syn för Fastighetssverige. Så här mycket är aktien värd och här kommer fastighetsvärdet att ligga vid årsskiftet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY