Image

Stenströms och Helsingborgshem i samarbetsprojekt på Drottninghög

Bygg/Arkitektur Stenströms Skjortfabrik växer och vill fortsätta utveckla sin verksamhet med nya lokaler på Drottninghög. Nu inleder bolaget ihop med Helsingborgshem en satsning i området.
Publicerad den 21 Mars 2017
Stenströms och Helsingborgshem i samarbetsprojekt på Drottninghög. Bild: Helsingborgshem
Stenströms och Helsingborgshem i samarbetsprojekt på Drottninghög.

Sedan en tid har Stenströms haft en dialog med Helsingborgshem om möjligheterna att växa och utveckla sin verksamhet på Drottninghög. I en gemensam satsning är planen att Stenströms bygger nya kontors- och lagerlokaler vid Regementsvägen. Samtidigt bygger Helsingborgshem ett nytt parkeringshus precis intill. Tanken är också att parterna kan hyra ut ytor till varandra. En spännande tid väntar för Stenströms som befinner sig i en expansiv fas och ser det som självklart att fortsätta satsa i Helsingborg och på Drottninghög.

– Det finns ingen tvekan om att Stenströms ska fortsätta att växa i Helsingborg och vi vill stanna på Drottninghög och bidra till stadsdelen framåt. De senaste sju-åtta åren har vår omsättning ökat med tio procent årligen och nu laddar vi för fullt inför att expandera på nya marknader i Asien. Därtill befinner vi oss på en digital utvecklingsresa som kommer att vara en viktig del i kommande satsningar. De nya kontorslokalerna som kommer att omfatta cirka 6 000 kvadartmeter får stor betydelse för det framtida Drottninghög och vi hoppas komma igång med byggstart nästa sommar, berättar Anders Bengtsson, vd för Stenströms Skjortfabrik. 
 
På Drottninghög pågår sedan några år stadsdelsutvecklingsarbetet för fullt. Visionen är att tillföra stadsdelen fler moderna bostäder och nya mötesplatser men det handlar också om att skapa förutsättningar för att aktörer inom näringslivet att kunna etablera sig och utvecklas där. Området för nya kontorslokaler- och parkeringsplatser som planeras ingår i detaljplanen för Grönkulla Västra som är inne i slutfas och förväntas vara klar under våren.

– Jag är glad över att presentera ett samarbetsprojekt där nya kontorslokaler och parkeringsmöjligheter tillför viktiga delar till ett Drottninghög i förändring. Projektet öppnar upp för fler att vara med och skapa en mer dynamisk stadsdel med liv och rörelse, både för de som bor i området idag och för de som flyttar hit framöver. Attraktiviteten i stadsdelen stärks vilket är en viktig del i vårt uppdrag, berättar Lars Hansson, styrelseordförande i Helsingborgshem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige