Image

Start för 305 nya studentlägenheter vid KTH

Bygg/Arkitektur I veckan görs den första gjutningen i kvarteret Forskningen på KTH Campus.
Publicerad den 9 Maj 2016

Einar Mattsson utvecklar 305 nya studentbostäder i tre huskroppar på KTH Campus. KTH Live-in-Lab som är ett forskningslaboratorium för bostads- och bygginnovationer kommer att vara en del av studentboendet. Syftet med projektet är att korta ledtiden mellan forskning och implementering av nya konkurrenskraftiga innovationer för bostadssektorn.

Vid gjutningen deltar bland andra Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildnings- och forskning, KTH:s prorektor Eva Malmström Jonsson och representanter för KTH Live-in-Lab.

Einar Mattsson är huvudfinansiär för KTH Live-in-Lab. Studentbostäderna som kommer att bestå av enrumslägenheter beräknas vara inflyttningsklara från hösten 2017.

Studentbostäderna har arbetats fram i samarbete med KTH, Akademiska Hus, Statens Fastighetsverk och Stockholms stad.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så var första halvåret på transaktionsmarknaden: "Historiskt"

Transaktioner Ett väldigt speciellt och på många sätt historiskt andra kvartal är till ända. Coronapandemins effekter gjorde att transaktionsvolymen i Sverige och övriga Norden föll betänkligt och aktiviteten störtdök under en period. Fastighetssverige presenterar siffrorna, trenderna och framtidsutsikterna med hjälp av Pangeas analytiker Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY