Image
Erik Dansbo och Fredrik Lidjan.
Erik Dansbo och Fredrik Lidjan. Bild: Slättö/Magnolia

Slättö säljer mark i Barkarbystaden till eget JV med Magnolia

Transaktioner JV-bolaget mellan Slättö och Magnolia, som bildades i oktober 2019, tecknar avtal om förvärv av mark i Barkarbystaden, Stockholm. På fastigheten planerar JV-bolaget att utveckla cirka 23 000 kvadratmeter BTA fördelat på 350 boenden.
Publicerad den 25 Mars 2020

Fastigheten ligger inom området Barkarbystaden II och har lagakraftvunnen detaljplan. Förvärvet sker som en bolagsaffär och säljare är en av JV-parterna, Slättö Core+, som i sin tur förvärvade fastigheten och bolaget från Skanska under 2019.

Barkarbystaden är en expansiv (kraftigt växande) stadsdel med bra kommunikationer och nära till natur och rekreationsmöjligheter. Restiden till Stockholms centralstation är drygt en kvart med pendeltåg. I framtiden kommer området att få utökade kommunikationer genom tunnelbana med en uppgång i närheten av projektet.

Detta blir den sjätte utvecklingsfastigheten att inkluderas i JV-bolaget. Ambitionen med JV-bolaget är att genomföra ytterligare förvärv över tid.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige