Image

Skövdebostäder bygger lägenheter för ungdomar

Bostäder Nu är det klart att byggstart för Skövdebostäders område Ekedal blir i augusti. Det innebär att staden får ett tillskott på 150 små, centrala och prisvärda lägenheter för ungdomar.
Publicerad den 28 Juni 2016
Skövdebostäder bygger ungdomslägenheter i Ekedal. Bild: Skövdebostäder
Skövdebostäder bygger ungdomslägenheter i Ekedal.

Ekedal ligger i kanten av Boulognerskogen, ett centralt läge nära kollektivtrafik och högskola.

– Det här är ett mycket bra läge och lägenhetstyper som vi tror kommer att tilltala ungdomar, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Lägenheterna, som mestadels är ettor och tvåor, kommer byggas med smarta planlösningar för att pressa priserna så mycket som möjligt. Ambitionen är att nå ner till hyresnivåer som ska fungera även för en ensamstående hyresgäst i en etta. Samtidigt jobbar Skövdebostäder på olika sätt för att husen ska ha en så låg energiförbrukning som möjligt med passivhusteknik och solceller på taken.

Bygglovet har vunnit laga kraft och Skövdebostäder kommer tillsammans med entreprenören Asplunds bygg nu att sätta spaden i marken.

– Vi börjar med etablering och markarbeten i augusti. Skövde behöver fler lägenheter och efterfrågan på mindre och billiga lägenheter är stor. Det känns därför väldigt bra att vi kan starta bygget på Ekedal. Enligt planeringen kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in i slutet av 2017 och området att vara helt färdigställt till sommaren 2018, säger Rikard Ingren, byggprojektledare på Skövdebostäder.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige