Image
Kejserhaven.
Kejserhaven. Bild: Skanska

Skanska säljer bostadsprojekt i Hillerød

Transaktioner Skanska har sålt första fasen av hyresbostadsprojektet Kejserhaven i Hillerød, Danmark, för 154 miljoner danska kronor, cirka 220 miljoner kronor. Köpare är Hillerød Residential Denmark ApS, ett investeringsbolag som förvaltas av Pareto Securities. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Nordic under det första kvartalet 2020. Tillträdet till fastigheten kommer att ske under det tredje kvartalet 2021.
Publicerad den 3 Mars 2020

Kejserhaven ligger i ett attraktivt område i centrum av Ullerød City med detaljhandel, dagis och en grundskola. Den första fasen av Kejserhaven omfattar cirka 6 100 kvadratmeter och omfattar 76 hyreslägenheter.

Det pågående projektet har en hållbar profil, med gemensamma gröna områden, grönt tak, solpaneler och två av byggnaderna har uppförts med återanvänt tegel från ett annat Skanska-projekt.

Projektets andra fas omfattar 30 lägenheter. Projektet kommer att vara färdigställt under det tredje kvartalet 2021.

Under de senaste fem åren har Skanska utvecklat och sålt mer än 900 hyreslägenheter i Köpenhamn.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY