Image
Sono Group AB är en ledande leverantör av kvalitetsmöbler för skola, kontor, offentliga miljöer och industri i Skandinavien.
Sono Group AB är en ledande leverantör av kvalitetsmöbler för skola, kontor, offentliga miljöer och industri i Skandinavien. Bild: Serneke

Serneke bygger logistikanläggning i Tranås

Bolag Serneke har tecknat avtal med Höganloft Fastigheter AB för byggnation av en ny logistikanläggning för Sono Group AB i Tranås. Entreprenadsumman uppgår till 105 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Februari 2021

Serneke och Höganloft Fastigheter AB har tecknat ett totalentreprenadavtal för att upprätta en logistikanläggning i Tranås. Anläggningen byggs för Sono Group AB som är en ledande leverantör av kvalitetsmöbler för skola, kontor, offentliga miljöer och industri i Skandinavien.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet av Höganloft Fastigheter att bygga denna anläggning. Extra kul är att projektet är beläget i Tranås där vi inte gjort några arbeten tidigare, säger Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

– Efter en noggrann genomgång av samtliga 13 anbudslämnare var Serneke den aktör som helhetsmässigt uppfyllde kravbilden bäst. Vi ser fram emot att få göra projektet tillsammans med Serneke och dess UE, säger Henrik Nilsson, representant för Höganlofts Fastigheter.

Byggstart av anläggningen skedde i december 2020 och den beräknas stå klar under våren 2022. Ordersumman på cirka 105 miljoner kronor inkluderades i orderingången för fjärde kvartalet 2020.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige