Image

Serneke bygger bostäder på Ekerö

Bygg/Arkitektur På uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Ekerö Bostäder ska Serneke bygga 80 nya lägenheter i området Tappström på Ekerö. Ordervärdet är cirka 136 miljoner.
Publicerad den 5 December 2016
Serneke ska bygga 80 nya lägenheter. Bild: Serneke
Serneke ska bygga 80 nya lägenheter.

De nya bostäderna är fördelade på sex huskroppar och ligger i nära anslutning till Ekerö centrum. Området där de nya lägenheterna ska uppföras är sedan tidigare bebyggt med tvåvåningslängor från 60-talet. De nya husen kommer att byggas i två våningar plus en indragen takvåning samt en suterrängvåning och har en sammanlagd boarea på omkring 4 500 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot att få vara med och bidra till ett attraktivt boende i Ekerö kommun. För Serneke är det fantastiskt roligt att få ytterligare ett uppdrag i en region där behovet av bostäder är stort och där vi ser stor potential att ytterligare öka vår marknadsandel och bredda vår kundbas, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg.

– Äntligen kan vi starta nyproduktion av nya hyreslägenheter på Ekerö och vi är glada över att kunna samarbeta med en duktig entreprenör som Serneke, säger Mats Viker, vd för Ekerö Bostäder.

Byggstart sker under andra kvartalet 2017 och bostäderna förväntas vara klara för inflyttning i slutet av 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige