Image
Ulf Jonsson.
Ulf Jonsson. Bild: Zengun

Segulah säljer allt i Zengun – Jonsson största ägare igen

Bolag Segulah Fond V har ingått avtal med grundarna och övriga minoritetsägare om försäljning av Segulahs innehav i Zengun. Byggentreprenören Zenguns grundare Ulf Jonsson blir därmed åter majoritetsägare i bolaget.
Publicerad den 27 Maj 2019

Segulah gick in som majoritetsägare och strategisk partner till Zengun i mars 2016 och har tillsammans med grundarna utvecklat bolaget till en av region Stockholms premiumleverantörer av byggentreprenader inom segmentet kommersiella fastigheter. Bolaget har under denna period mer än fördubblat sin omsättning från en miljard kronor till drygt två miljarder kronor med en lönsamhet som tillhör branschens bästa.

- Vi har haft en fantastisk utväxling och tillväxt i bolaget med Segulah som delägare. Vi är idag starkare än någonsin och väl positionerade för fortsatt tillväxt i det expansiva och dynamiska Stockholm, kommenterar Ulf Jonsson, grundare och senior projektchef.

- Grundarna och bolagets ledning har gjort ett enastående jobb med att utveckla och växa Zengun under de senaste tre åren - det har varit en framgångsrik investering för Segulah Fond V, säger Oskar Oxenstierna, Director, Segulah Advisor AB.

Förvärvet har finansierats genom emission av obligationslån om 450 miljoner kronor på den nordiska obligationsmarknaden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige