Image
Rebecka Eidenert.
Rebecka Eidenert. Bild: SBS

SBS avbryter Södertälje-förvärv

Bolag Studentbostäder i Sverige tecknar entreprenadavtal för byggnation i Stockholm och Malmö samt meddelar att förvärv i Södertälje inte fullföljs.
Publicerad den 22 Februari 2021

Studentbostäder i Sverige har tecknat entreprenadavtal om slutförande av projekten i Stockholm (Spånga) och Malmö. Byggnationen beräknas färdigställas till största del under första halvåret 2021. Enligt handlingsplanen kommer 209 lägenheter i Stockholm (Spånga) och 464 lägenheter i Malmö att vara slutförda så att studenter kan flytta in till sommaren.
– Det här är ett viktigt steg för oss i vår handlingsplan efter samgåendet. Det är ett skriande behov av studentbostäder i storstadsregionerna, samtidigt har vi ett ansvar att inte bara säkerställa fler bostäder utan även en hög boendestandard.", kommenterar Rebecka Eidenert, vd Studentbostäder i Sverige.

Studentbostäder i Sverige meddelade i december att man tecknat avtal om att förvärva fastigheten Södertälje Lina 4:50 från Cederdalen Fastigheter där cirka 50 studentlägenheter planerades uppföras. Förvärvet var villkorat av beviljat bygglov för planerad byggnation vilket inte blev beviljat av kommunen. Förvärvet har på grund av detta återgått. Studentbostäder i Sverige erlade i samband med förvärvet handpenning som nu har betalats tillbaka.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige