Image

SBB satsar i Nykvarn

Transaktioner Ilija Batljans SBB – Samhällsbyggnadsbolaget – gör affärer i en rasande fart. Nykvarn är nästa ort som bolaget går in i.
Publicerad den 31 Augusti 2016

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) bygger och förvärvar 144 lägenheter i Nykvarn centrum.

Dessutom kommer SBB att utveckla området med ytterligare ca 130 nya lägenheter.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) går in som huvudägare i bolaget Hyresbostäder i Nykvarn, som utvecklar området Stenkullevägen 1-23 i Nykvarn. Nästa fas i projektet innebär framtagande av detaljplan och nybyggnation av flerbostadshus i området motsvarande 9 000 kvadratmeter BTA.

- Hyresbostäder i Nykvarn är ett välskött bolag med fantastisk personal, som skapar trygghet och kvalitet hos våra hyresgäster. Vi är glada att Hyresbostäder i Nykvarn nu ingår i Samhällsbyggnadsbolaget, säger Samhällsbyggnadsbolagets vd Ilija Batljan.
Grundarna av Hyresbostäder i Nykvarn, Alin & Hedenlund Intressenter fortsätter sitt långsiktiga engagemang genom att gå in som delägare i Samhällsbyggnadsbolaget och säkerställer därmed den lokala förankringen i bolaget. Fastigheterna kommer även framledes att förvaltas av Alin & Hedenlund Fastighetsförvaltning.

- Genom att få Samhällsbyggnadsbolaget som huvudägare får vi de muskler och den kompentens som behövs för att tillskapa nya bostäder på egen mark. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla den goda relationen vi har med våra hyresgäster i området, samtidigt som siktet är inställt på en fördubbling av antalet lägenheter, säger Johan Fernholm, vd på Alin & Hedenlund.

Säljarens rådgivare har varit Nordier och Advokatfirman Landahl.

Köparens rådgivare i affären har varit Wistrand Advokatbyrå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en fastighetsrådgivare vars approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad. Vi arbetar alltid i små team, är snabba, lösningsorienterade och har ett engagemang utöver det vanliga.

Nordiers transaktionsteam har lång erfarenhet av att genomföra olika typer av fastighetstransaktioner, såväl större portföljförsäljningar till mindre objekt på illikvida delmarknader. Vi är aktiva över hela Sverige.

En omsorgsfull värdering är viktig för att du ska göra goda investeringar. Banker och fastighetsägare anlita...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här många Netto-butiker har Coop ställt om

Bolag Coop köpte för drygt ett år sedan Nettos svenska butiker. I affären ingick 163 butiker som ställs om till Coops nya butiksformat. Coops presschef Helena Esscher berättar för Fastighetssverige hur det här arbetet fortskrider.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY