Image

SBB köper av Karlskronahem

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden förvärvar genom bolag två samhällsfastigheter, med vård- och äldreboende, samt två bostadsfastigheter av allmännyttan i Karlskrona.
Publicerad den 20 April 2018
Ilija Batljan. Bild: Pixprovider
Ilija Batljan.

Samhällsfastigheternas uthyrbara area uppgår till cirka 13 500 kvadratmeter. Båda äldreboenden är uthyrda till Karlskrona kommun, med en hyreslängd på 25 år för det ena och tio år för det andra. Fastigheternas hyresvärde uppgår till cirka 17,5 miljoner kronor.

– Med detta förvärv stärker vi vår position som det ledande fastighetsbolaget i Norden inom segmentet samhällsfastigheter. Vi ser framemot att bidra med vårt samhällsengagemang och vår långsiktighet i Karlskrona, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Bostadshusen, som är byggda i slutet av 1960-talet respektive början av 1970-talet, rymmer 193 lägenheter och 44 lokaler fördelat på 12 728 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till cirka 12,8 miljoner kronor och upplåtelseformen är äganderätt.

– Karlskrona är en expansiv kommun med en stabil befolkningstillväxt vilket gör kommunen fantastisk att investera i. Karlskrona har ett aktivt näringsliv och en växande högskola och vi är särskilt glada att kunna befästa SBB:s starka position inom området bostäder för äldre, säger Ilija Batljan.

Fastigheterna som förvärvas är Af Klint 21 och Mo 1:2 samt Kvarnhöjden 1 & Verkö 3:118. Säljare av fastigheterna är Karlskronahem och tillträdet beräknas ske 18 juni 2018.

Legal rådgivare till SBB har varit Wistrand Advokatbyrå.

Kommersiell rådgivare till säljaren har varit Svefa. Legal rådgivare till säljaren har varit EY Law.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Svefa på Branschguiden

Oavsett om din verksamhet finns inom det privata eller offentliga, på bebyggda, obebyggda fastigheter kan vi med marknadens bredaste spetskompetens göra den mer framgångsrik. Vår rådgivning utgår från en helhetssyn på din verksamhet och följer en tydlig process. Det gör att vi kan sätta varje uppdrag i ett sammanhang och engagera kompetenser som tillsammans gör helheten mer värd än dess delar.

Som en av Sveriges största fastighetskonsulter har vi valt att finnas på 18 orter i Sverige eftersom vi vet att de bästa lösningarna skapas nära kunden. Vårt löfte "Kompetens som ...

Läs mer om Svefa på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ett år av saknad – så förvaltar Utopia arvet efter Emma Jonsteg

Bolag Den 29:e februari 2020 somnade Emma Jonsteg in efter en längre tids kamp mot cancer. Hon lämnade ett stort tomrum efter sig i arkitekt-Sverige men hennes ande lever fortsatt vidare hos Utopia. Mattias Litström, kreativt ansvarig och medgrundare av Utopia Arkitekter, berättar om sin vän och kollega, sorgen efter hennes bortgång och om arbetet med att förvalta arvet efter henne. – Emma är en ytterst levande figur även fast hon är borta, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY