Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB.

SBB gör sin största investering i Uppsala

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden förvärvar en centralt belägen samhällsfastighet i Uppsala med Polisen, Åklagarmyndigheten och Kriminalvården som hyresgäster.
Publicerad den 15 Mars 2021

Fastigheten Uppsala Svartbäcken 52:9 omfattar cirka 23 900 kvadratmeter uthyrningsbar area och är i dag fullt uthyrd. Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten och Kriminalvården har alla varit hyresgäster i fastigheten sedan den uppfördes år 2004 och hyresavtalen löper till 2029. Årlig hyresintäkt för 2021 uppgår till 32,6 miljoner kronor vilken årligen justeras med cirka 4,5 procent givet att Stibor 3m är 0 procent.
– SBB är Europas ledande ägare av social infrastruktur och vi är mycket glada över att få förtroendet att förvärva ett välförvaltat rättscentrum i centrala Uppsala från en långsiktig aktör som SPP. Vi avser att fortsätta växa i Uppsala och hoppas kunna presentera ytterligare affärer inom kort, säger Oscar Lekander, affärsutvecklingschef på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Tillträde skedde 12 mars 2021.

Köparens rådgivare i transaktionen har varit Wistrand Advokatbyrå. Säljaren har biträtts av Tango och Linklaters.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige