Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB: Erbjuder preff-ägare utbyte

Ekonomi/Finansiering SBB lämnar ett nytt erbjudande till samtliga preferensaktieägare – 20 stamaktier av serie D för varje preferensaktie.
Publicerad den 24 Maj 2019

Utbyteserbjudandet omfattar samtliga preferensaktier i SBB.

Deltagande i Utbyteserbjudandet är frivilligt.

I förhållande till stängningskursen för SBBs preferensaktie den 23 maj 2019 om 642 kronor och stängningskursen för SBBs stamaktie av serie D den 23 maj 2019 om 32,2 kronor motsvarar utbyteserbjudandet ett värde om 644 kronor per befintlig preferensaktie i SBB, och en premie om cirka 0,31 procent.

Anledningen till att SBB hellre ser att aktieägarna har D-aktier är att enligt ratinginstitutens kriterier utgör stamaktier av serie D uteslutande eget kapital.

Preferensaktierna anses däremot utgöra till lika delar eget kapital och räntebärande skuld.

Acceptfristen för utbyteserbjudandet förväntas inledas omkring den 1 juli och avslutas omkring den 12 augusti. Erbjudandet är villkorat av att en extra bolagsstämma, som hålls den 24 juni, klubbar beslutet.

– SBB fortsätter att stärka sin balansräkning samt minska den finansiella risken. Detta erbjudande är ett ytterligare litet steg i den processen, säger bolagets vd Ilija Batljan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige