Image

Savills IM köper 30 000 kvadratmeter i Helsingborg

Transaktioner Savills Investment Management köper en logistikfastighet omfattande nästan 30 000 kvadratmeter i Helsingborg av Ness Risan & Partners (NRP).
Publicerad den 25 April 2016
Peter Broström. Bild: Savills Investment Management
Peter Broström.

Fastigheten med byggår 2012 är uthyrd till Postnord Logistics TPL och tillträde skedde 15 april.

Fastigheten är Green Building-certifierad och används av Postnord för tredjepartslogistik (TPL), det vill säga distribution och lagerhantering av varor åt Postnords kunder.

Läget vid en av södra Sveriges tyngsta logistikkorridorer med direkt avfart till E6 och närheten till E4 är attraktivt för kunder inom hela Norden och Tyskland, menar Savills.

Savills IM:s Nordenchef Peter Broström säger:
- Vi är mycket nöjda och glada över att ha förvärvat denna attraktiva fastighet med en så solid hyresgäst som Postnord. Läget är idealt för logistikverksamhet och vi tror mycket på Sverige som marknad. Köpet passar väl in i vår strategi och vi ser fram emot att utöka beståndet ytterligare framöver.

Savills Investment Management förvaltar därmed totalt tolv logistikfastigheter i Norden med en samlad uthyrbar area om cirka 365 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige