Image

Sagax förvärvar för 205 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Sagax förvärvar fastigheter för sammanlagt 205 miljoner kronor i två separata transaktioner. Fastigheterna omfattar sammanlagt 24 300 kvadratmeter uthyrningsbar area och är belägna i Malmö och i Danderyd. Sagax tillträder fastigheterna i juni.
Publicerad den 5 Juni 2008

Sagax har avtalat om förvärv av Båtyxan 5 och 6 i Malmö stad. Fastigheterna utgör huvudkontor och centrallager för Panduro Hobby AB som kommer att hyra samtliga lokaler på ett långsiktigt hyresavtal.

Panduro Hobby är Nordens ledande distributör av hobbymaterial med ett sortiment på mer än 9 000 produkter. Panduro Hobby är ett familjeägt företag i tredje generationen och har över 400 anställda. Omsättningen för 2007 översteg 500 miljoner kronor. Fastigheterna förvärvas från Panduro Hobby.

Båtyxan 5 och 6 är belägna i Fosie företagspark invid Inre Ringvägen. Fastigheterna har ett bra kommunikationsläge cirka 5 kilometer från centrala Malmö. Fastigheterna har en sammanlagd uthyrningsbar area omfattande 18 675 kvadratmeter, varav cirka 85 procent är höglager.

I en separat transaktion har Sagax förvärvat fastigheterna Bulten 4, Bulten 6 och Bulten 10 i Danderyds kommun. Fastigheterna som används för bilförsäljning och verkstad är uthyrda till BMW, Din Bil och Upplands Motor.

Fastigheterna är belägna med skyltläge intill motorväg E18 och endast 10 minuter från centrala Stockholm. Fastigheterna omfattar 5 637 kvadratmeter uthyrningsbar area och 8 432 kvadratmeter friköpt mark. Fastigheterna förvärvas från en privatperson.

- De förvärvade fastigheterna passar väl in i Sagax befintliga bestånd. Fastigheterna har såväl attraktiva lägen som moderna och ändamålsenliga lokaler. Förvärven kommer att bidra till Sagax förvaltningsresultat och ytterligare diversifiera bolagets hyresintäkter, säger David Mindus, vd på Sagax.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige