Image

Rikshem förlänger granskningstid

Bolag KPMG-revisorn Martin Krüger överlämnade på måndagseftermiddagen granskningsrapporten avseende resor, representation och risk för potentiella intressekonflikter i Rikshem. Styrelsen beslutade därefter att ge granskaren i uppdrag att fördjupa vissa avsnitt i granskningen. Det innebär att granskningstiden förlängs med fyra dagar.
Publicerad den 2 Februari 2016

- Vi har fått en god bild, men känner samtidigt att det finns en del saker där granskaren behöver fördjupa analysen. Vi har därför givit Martin Krüger mer tid för att räta ut de sista frågetecknen, säger Mats Mared, styrelseordförande i Rikshem.

Det var den 17 december 2015 som Rikshems styrelse gav Martin Krüger, auktoriserad revisor på KPMG, i uppdrag att granska verksamheten med inriktning på resor och representation för vd Jan-Erik Höjvall och den förre vice vd:n Ilija Batljan samt att komma till botten med om det funnits intressekonflikter i bolaget.

Bedömningen på måndagen är att en slutrapport ska kunna presenteras för styrelsen fredagen den 5 februari 2016. Därefter kommer resultatet av granskningen att kommuniceras externt.

- Vi vill ha fullständig klarhet för att kunna dra relevanta slutsatser, säger Mats Mared. Jag vill därför understryka att det är först då slutversionen av granskningsrapporten föreligger som vi kommer att kommentera innehållet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige