Image

Riksbyggen startar tre nya bostadsprojekt i Uppsala

Bostäder Riksbyggen startar tre nya bostadsprojekt som tillsammans tillför över 260 nya bostäder i Uppsala.
Publicerad den 8 Juni 2016
De nya projekten innebär över 260 nya lägenheter. Bild: Riksbyggen
De nya projekten innebär över 260 nya lägenheter.

Hållbarhetsfrågorna är centrala i Riksbyggens nya projekt.

– Alla hus som Riksbyggen uppför ska minst klara kraven för att klassificeras som Miljöbyggnad Silver och vi arbetar systematiskt med ekosystemtjänster i varje projekt. Det är roligt att vi i Uppsala kommer att återföra större naturvärden på platserna för dessa tre projekt än innan vi började bygga, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Några exempel på åtgärder som vidtas är sedumtak, orangeri och odlingslådor, bevarande av befintliga träd, fågelholkar, bärbuskar, fraktcyklar, uppsamling av dagvatten för bevattning och laddning för elfordon.

Det första av projekten är Brf Takträdgården på Kapellgärdet. Här byggs 74 lägenheter med ett till två rum och kök. Planerad säljstart är hösten 2016 och planerat tillträde är årsskiftet 2018/2019.

Det andra projektet, Brf Åsikten Södra 1, ligger på Östra Ågatan vid Fyrisån. Här byggs totalt 78 lägenheter i varierande storlekar, från ett till fem rum och kök. Planerad säljstart är i september 2016 och planerat tillträde två år senare.

Det tredje av projekten är Brf Sagan som ligger i nära anslutning till det nya arenaområdet och Gränby Park. I Brf Sagan planeras 112 lägenheter om två till fyra rum och kök. Här är planerad säljstart oktober 2016 och tillträde kring årsskiftet 2018/2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige