Image
Visionsbild för de nya bostäderna.
Visionsbild för de nya bostäderna. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen bygger bostäder i Luleå

Bostäder Riksbyggen kommer att bygga mellan 80 och 100 nya lägenheter på Kronan, det gamla regementsområdet i Luleå.
Publicerad den 28 Juni 2016

– Vi är mycket glada över förtroendet och ser nu fram emot att bygga nya lägenheter i Luleå med fokus på de naturnära kvaliteterna samt miljöfrågorna. Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare och det ska bli spännande att vara med och skapa en ny stadsdel, säger Roland Askebrand, affärsutvecklare på Riksbyggen.

Sedan Luleå kommun tog över det gamla regementsområdet Lv7 i Kronandalen har det använts som markreserv. Riksbyggen är en av sex byggherrar som kommer att vara med och bygga den kommande etappen. De 80-100 lägenheterna kommer att fördelas på två bostadsrättsföreningar.

– Vi kommer att använda oss av Riksbyggen prisbelönta och systematiska arbete med att återskapa och tillföra ekosystemtjänster direkt i stads- och boendemiljön. Det innebär att vi kan mäta vad naturen bidrar med på just den platsen och sedan agera för att ekosystemtjänsterna ska minst kunna bidra på samma sätt när området är färdigt, och gärna lite till, säger Roland Askebrand.

Arbetet med att förändra Kronanområdet påbörjades 2004. I dagsläget finns 650 bostäder i stadsdelen och när byggnationen står klar ska området ha över 3 000 bostäder. Bygget av den kommande etappen beräknas kunna börja under 2017 och om allt går enligt plan ska det vara klart för inflyttning 2018/2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige