Image

Restaurang till Kungsbrohuset

UTHYRNING En internationell restaurangkedja väljer Kungsbrohuset för sin tredje svenska restaurang. Vapiano slår våren 2010 upp portarna i Jernhusen-ägda Kungsbrohuset.
Publicerad den 29 Maj 2009
Annons
Image

Restaurangen i Kungsbrohuset rymmer 250-300 gäster i lokalen på 760 kvadratmeter som varma kvällar kan utvidgas med en uteservering på Kungsbron.

Gatuplanet ska bidra till att skapa liv i stadsdelen och då behövs profilstarka hyresgäster som Vapiano som kan dra folk. Deras koncept står också för ett nytt smart tänk, vilket sammanfattar hela konceptet för miljösmarta Kungsbrohuset, säger Per Berggren, vd på Jernhusen.

Det var Jernhusens nytänk som gjorde att Magnus Ledin och Christian Lagerlöf, som driver den svenska franchisen, fastnade för miljösmarta Kungsbrohuset.

- Kungsbrohuset ger en försmak av framtiden och vi tror även att hela stadsdelen kring Stockholms Centralstation är hett område de närmsta åren med mycket människor och många nya arbetsplatser, säger Magnus Ledin.

Vapiano är ett franchisekoncept med tyskt ursprung med en kontinental atmosfär och inriktning. Den italienske arkitekten Matteo Thun står för designen, som är densamma på alla de snart 80 restaurangerna världen över. Menyn är italiensk med antipasti, pastarätter och pizzor, med det speciella upplägget att du som kund kan styra kockens tillagning och kryddning själv.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY