Image

Probitas drar igång stort ombyggnadsprojekt

AFFÄRER Probitas har givit DTZ i Sverige i uppdrag att hyra ut 15 000 kvadratmeter kontor i fastigheten Provisorn 4 på Birger Jarlsgatan 57-63 i Stockholm. Kontorslokalerna kommer att tomställas i slutet av 2010 när Kronofogdemyndigheten flyttar ut. Probitas avser då att bygga om lokalerna till ett helt modernt snitt.
Publicerad den 2 Oktober 2009

– Fastigheten lämpar sig väl som huvudkontor för ett företag och det är i första hand det som uthyrningsarbetet kommer att inrikta sig på säger Göran Lerfors på DTZ.

Byggnaden ritades av Fröléns Arkitektkontor och uppfördes i mitten av 70-talet. Under lång tid hade Sida sitt huvudkontor där.

– Vi vill ta vara på de värdefulla huvuddragen och detaljerna i arkitekturen, men tillföra modern teknik och moderna rumslösningar för att skapa en produkt som uppfyller dagens höga krav på kontorslokaler säger Stefan Telin, förvaltningschef på Probitas.

Det moderniserade huset bedöms kunna stå klart för inflyttning under andra halvåret 2011.

– Vi är mycket stolta över att ha fått detta förtroende, säger Maria Krumlinde Head of Office Agency på DTZ.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige