Image

Peab får jätteuppdrag i Solna

BYGG Peab bygger Vattenfall Nordens nya huvudkontor i Arenastaden i Solna. Beställare är Fabege och kontraktssumman uppgår till cirka 850 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Maj 2009

Peab har fått uppdraget att på totalentreprenad bygga ett nytt kontor för Fabege i Solna. Vattenfall Norden kommer att hyra hela huset.

Kontorsfastigheten kommer att vara uppdelad i fyra byggnadskroppar med högt ställda miljökrav. Byggnaden kommer att ligga i den miljömässiga frontlinjen med mycket låg energiförbrukning och attraktiva arbetsplatser.

Byggstart är planerad till början av 2010, under förutsättning att detaljplanen vunnit laga kraft, och inflyttning är beräknad till hösten 2012. Vattenfalls nya kontor kommer att bli granne med Swedbank Arena i Solna och vara dimensionerat för cirka 2 000 arbetsplatser.

Projektet orderanmäls i andra kvartalet 2009.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige