Image

Oscar Properties köper fastighet i Nacka

Transaktioner Oscar Properties Holding har förvärvat fastigheten Nacka Sicklaön 88:1. Avsikten är att uppföra bostäder på fastigheten när ny detaljplan antagits.
Publicerad den 30 Maj 2016

Fastigheten Nacka Sicklaön 88:1 är centralt belägen vid Alphyddan i det så kallade Planiaområdet i Nacka. Nacka kommun har beslutat att det är lämpligt att pröva möjligheten att bygga nya bostäder och verksamheter på fastigheten. Den är i dag fullt uthyrd till verksamheter kopplade till bilförsäljning och reparation samt cirka 50 privata parkeringsplatser.

Oscar Properties bedömer att det kan tillskapas cirka 400 bostäder på fastigheten i kommande detaljplan. Köpeskillingen uppgår till 250 miljoner kronor. Beroende på hur många byggrätter som skapas kan eventuell tilläggsköpeskilling utgå. Förvärvet finansieras med egna medel och banklån.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige