Image
Bild: Akademiska Hus

Nya Rådhuset öppnat för allmänheten

Handel Atrium Ljungbergs nya modevaruhus Rådhuset i Uppsala öppnade i går.
Publicerad den 2 Mars 2012
Rådhuset i Uppsala. Bilder: Eric Rådstam. Bild: Eric Rådstam
Rådhuset i Uppsala. Bilder: Eric Rådstam.

En av Uppsalas mest kända och karaktäristiska byggnader står efter en omfattande om- och tillbyggnad färdig i helt ny skepnad. Här möter den karaktärsfulla miljön modern arkitektur och drygt 50 starka varumärken samsas sida vid sida utan avgränsande galleriagångar.

- Redan när vi förvärvade Rådhuset var ambitionen att skapa en riktigt bra kommersiell mötesplats med ett mixat innehåll av högkvalitativa varumärken och ett starkt mat- och dryckeskoncept. Något liknande fanns inte i Uppsala och med husets enastående arkitektur och strategiska läge såg vi en stor möjlighet att göra något unikt. Vi har valt operatörer med en stark lokal anknytning som känner sin marknad och förstår sin kund. Tillsammans med dem har vi arbetat fram en fantastisk mötesplats med stor tillgänglighet som kommer att leva dag- som kvällstid, säger Evalena Engström, etableringschef Atrium Ljungberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige