Image
NCC bygger skolor i Bälinge, Uppsala.
NCC bygger skolor i Bälinge, Uppsala. Bild: NCC

NCC bygger två skolor i Bälinge utanför Uppsala

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Uppsala Skolfastigheter AB bygga två nya skolor i Bälinge utanför Uppsala. Projektet sker i partnering och Skolfastigheter uppskattar ordervärdet till cirka 450 miljoner kronor.
Publicerad den 19 November 2019

– Uppsalas befolkning växer och så även behovet av nya skol- och förskoleplatser. Därför satsar vi nu på att rusta upp våra skolmiljöer. NCC har lång och gedigen erfarenhet av skolbyggnationer och även av att arbeta med olika samverkansformer, vilket har varit viktigt för oss när vi genomfört den här upphandlingen, säger Annelie Johansson, vd för Skolfastigheter.

I Bälinge, där både Bälinge skola och Bälingeby förskola länge varit i behov av upprustning, kommer de gamla skolbyggnaderna rivas för att ge plats åt nya större lokaler med plats för ett utökat antal elever. Totalt är projektet på cirka 11 000 kvadratmeter och innefattar förutom skola och förskola även kök/matsal och idrottshall.

NCC vann upphandlingen i konkurrens med tolv andra anbudsgivare och fick högsta betyg på samtliga mjuka utvärderingskriterier, som till exempel projektorganisation.

– NCC är en av de byggentreprenörer som idag bygger flest skolor i Sverige och den erfarenheten och kunskapen tar vi med oss när vi nu bygger i Bälinge. Tillsammans med Skolfastigheter ska vi nu arbeta fram lösningar för att skapa moderna och hållbara skolor som ska ge elever och personal den bästa möjliga arbetsmiljön att lära och utvecklas i, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Projektet genomförs i samverkansformen partnering. Arbetet inleds under första kvartalet 2020 med en planerings- och projekteringsfas där man gemensamt arbetar fram handlingar för projektet i syfte att komma överens om en riktkostnad för uppdraget.

Om projektet genomförs mellan parterna, kommer ett uppskattat ordervärde om cirka 450 miljoner kronor att orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden vid tecknande av entreprenadkontrakt.

Byggstart är planerad till andra kvartalet 2021 och skolorna beräknas stå klara försommaren 2024.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY