Image

NCC bygger trähöghus i Örebro

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Örebrobostäder bygga cirka 70 hyresrätter och en förskola med tio avdelningar i Örebro. Projektet som består av tre huskroppar kommer att byggas helt i trä. Ordervärdet uppgår till 212 miljoner kronor.
Publicerad den 15 Maj 2018
NCC bygger hyresrätter och en förskola. Bild: NCC
NCC bygger hyresrätter och en förskola.

– Äntligen sätter vi nu spaden i marken för detta efterlängtade projekt. Vi har valt att bygga ett hållbart kvarter i betong och trä och där vi hoppas att vi kan förenkla för de boende i kvarteret Norrstjärnan med närhet till förskola och befintliga Norrbyskolan, säger Ulf Rohlén, vd, Örebrobostäder.

NCC ska bygga en modern och rymlig förskola med tio avdelningar som kommer att ligga i bottenplan. Förskolan kommer att vara cirka 2 000 kvadratmeter stor och rymma 180 barn. Ovanför förskolan byggs cirka 70 hyresrätter fördelade i tre huskroppar med vardera sex våningar. Lägenheterna kommer att ha två till fyra rum och kök.

– Det här projektet är en totalentreprenad i samverkan. Genom detta kan vi på ett smidigt sätt lösa uppdraget i en öppen dialog och löpande fatta gemensamma beslut, mellan oss och vår beställare. Det ger ett bra slutresultat, säger Robert Davidsson, produktionschef på NCC i Örebro.

Markbearbetningen har inletts och grundläggning av betongplattan startar vecka 21. Resning av stomme startar under hösten. Inflyttning sker under första delen av 2020.
Ordervärdet om 212 miljoner kronor registrerades i andra kvartalet 2018 i affärsområde NCC Building.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige